nůž Kengata Yanagiba 300mm, Sakai Takayuki Honyaki Aoniko Hienn
Kód: 02235Detailní popis produktu
japonský nůž šéfkuchaře Kengata Yanagiba 300 mm
Sakai Takayuki Honyaki Aonikou Hienn
.
Velmi ostrý japonský nůž Kengata Yanagiba Hienn 300 mm, série Sakai Takayuki Honyaki Aonikou Hien. Hienn, připomínající japonský meč, je dílem zručného kováře Itsuo Doie. Je synem legendárního kováře Keijira Doie, jehož rodina vyrábí jedny z nejlepších ručně kovaných nožů již více než 70 let. Rodinný znak pana Doie je vyryt jako certifikace poblíž loga na čepeli. Nůž byl vyroben ve městě Sakai ve společnosti Aoki Hamono Co.,Ltd., která je po celém světě známá výrobou nožů. Čepel nože je ručně vykovaná tradičním způsobem z jednoho kusu vysoce kvalitní uhlíkové oceli, zpracované technologií Honyaki a se zrcadlovou úpravou. Obvykle je použita ocel označená jako White Steel nebo Blue Steel. Honyaki je proces kalení vodou, čímž vzniká ostří velmi tvrdé, které si dlouho zachovává svou ostrost. Nejjemnější honyaki (mizu-honyaki) jsou pak odlišně kaleny pomocí vrstvy hlíny přes hřbet, aby se dosáhlo měkkého hřbetu a tvrdého břitu, což vede k nádhernému hamonu. Je to stejná metoda jaká se používá pro tradiční výrobu katany. Jejich kování je extrémně obtížné, a proto vyžadují vysokou úroveň dovedností a zkušeností.
Nože honyaki obecně nelze vyrábět sériově a jsou ve srovnání s jinými typy nožů drahé. Jsou určeny především pro profesionální kuchaře a jsou uznávány jako nejkvalitnější japonské kuchyňské nože.
Každý nůž je vyroben pomocí různých tradičních technik a prochází rukama mistrovských řemeslníků, jako jsou nožíři a brusiči. Kromě historických technik je do každého kusu vložena vášeň a um řemeslníků a každý nůž nese vysokou známku kvality a je neopakovatelný.
Hřbet tohoto nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Rukojeť má tvar osmiúhelníku a je vyrobena ze dřeva ebenu, které je extrémně tvrdé, na bolstr je použit buvolí roh.
Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.
Délka rukojeti: 140 mm
Délka čepele: 300 mm
Celková délka: 450 mm
Hmotnost: 265 g
.
Doporučení a údržba:
✅ Japonský nůž Kengata Yanagiba 300mm z oceli Yasuki Blue Steel #2. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
✅ Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z oceli Yasuki Blue Steel #2 diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
.
✅ Vyrobeno v Japonsku
✅ Skvělý design a provedení, správná volba pro profesionály
✅ Nůž je prioritně určen pro držení v pravé ruce
.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.
Doplňkové parametry
Kategorie: | nože YANAGIBA, SASHIMI |
---|---|
Hmotnost: | 0.265 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.