Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]

Kód: 14041
Značka: Masahiro
2 507 Kč 2 072 Kč bez DPH
✅ Skladem (1 ks)
Gravírování ?

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]


Jednou z nejzajímavějších věcí na tomto noži je vroubkovaný okraj, což v kombinaci s asymetrickým oboustranným broušením zajišťuje, že ostří vydrží v provozu velmi dlouho. Zuby na hraně vyvíjejí na řezaný produkt podstatně větší tlak a řezný pohyb umožňuje řezání bez námahy. Tento typ řešení je široce používán. Je obzvláště vhodný pro zpracování produktů, které jsou uvnitř měkké a na povrchu tvrdé, jako jsou zralá rajčata, citrusy, chléb. Nůž s takovou čepelí se bude líbit těm uživatelům, kteří hledají nástroj, který nevyžaduje pravidelné broušení.


BWH je řada nožů vyrobených podle vzoru nože MV-H. Používá také molybden-vanadovou, vysoce uhlíkovou, nerezovou ocel MBS-26který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň bezkonkurenční a nevídané ostrosti.


Rukojeť byla vyrobena ze dřeva zvaného Černé dřevo Pakkawood, jehož několik vrstev bylo slisováno pod vysokým tlakem a teplotou, aby se vytvořil jednolitý, vysoce odolný materiál odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriální úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.


Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky zostřuje 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tím výrazně ostřejší.


Parametry nože

Čepel - MBS-26

Tvrdost - 58 - 59 HRC

Celková délka - 326 mm

Délka čepele - 211 mm

Šířka čepele - 46 mm

Tloušťka čepele - 2,0 mm

Rukojeť - černé dřevo pakkawood

Hmotnost - 155 g


Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Číně.


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.



Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Masahiro
Hmotnost: 0.155 kg
čepel typ oceli: monokompozitní
délka ostří: 201-250 mm
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke
série: Masahiro BWH
typ nože: kuchařský nůž
délka čepele: 20-24 cm
Styl: západní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: