Nůž Masahiro BWH Paring 90 mm [14001]
Kód: 14001Detailní popis produktu
Nůž Masahiro BWH Paring 90 mm [14001]
Masahiro BWH Paring s délkou čepele 90 mm je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Tvar připomíná miniaturní kuchařský nůž a ostrá špička umožňuje snadné manévrování. Nepostradatelný v každé kuchyni.
BWH je řada nožů vyrobených podle vzoru nože MV-H. Používá také molybden-vanadovou, vysoce uhlíkovou, nerezovou ocel MBS-26který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel zdokonalili řemeslníci s více než 30letou praxí, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň bezkonkurenční a nevídané ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Černé dřevo Pakkawoodjehož několik vrstev bylo slisováno pod vysokým tlakem a teplotou, aby se vytvořil jednolitý, vysoce odolný materiál odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriální úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky nabroušený, 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tím výrazně ostřejší.
Parametry nože
Čepel - MBS-26
Tvrdost - 58 - 59 HRC
Celková délka - 199 mm
Délka čepele - 90 mm
Šířka čepele - 25 mm
Tloušťka čepele - 1,8 mm
Rukojeť - černé dřevo pakkawood
Hmotnost - 63 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Masahiro |
---|---|
Hmotnost: | 0.063 kg |
typ nože: | pro loupání |
délka čepele: | 5-11 cm |
Styl: | západní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.