Nůž nejen na zeleninu Nakiri 182 mm, Dellinger Octagonal Full Damascus

Kód: XZ-F2Z-1S
Značka: Dellinger
4 199 Kč 3 470 Kč bez DPH
Vyprodáno
Gravírování ?
Položka byla vyprodána…

Kuchařský nůž nejen na zeleninu Nakiri ze série Dellinger Octagonal Full Damascus s čepelí z FULL damaškové nerezové oceli (bez jádra) a rukojetí ze dřeva Iron-Wood + bolster z G10. Ideální pro krájení a plátkování masa, ovoce, zeleniny a bylinek. Délka čepele 182 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňský nůž na zeleninu Nakiri Dellinger Octagonal Full Damascus

profesionální nůž na krájení (sekání) zeleniny a bylinek. Svým tvarem nůž připomíná sekáček na maso, ale nenechte se mýlit. S čepelí dlouhou 182 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky. Výška nože Vám pak umožní nakrájenou surovinu jednoduše nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť s trojím nýtováním Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Vizuálně úchvatné a propracované nože ze série Dellinger Octagonal Full Damascus jsou vhodné jak pro praváky, tak pro leváky. Není na světě profesionální, nebo amatérský kuchař, který by nechtěl držet rukojeť těchto krásných nožů ve své ruce.

Čepele kuchyňských nožů ze série Dellinger Octagonal Full Damascus jsou vyrobeny z plného nerezového damašku Full Damascus - 110 vrstev což znamená, že celá čepel je vyrobena z damaškové oceli bez řezného jádra. Na rozdíl od běžných damaškových nožů (sendvičové konstrukce) s jádrem, kde je damašková vrstva pouze povrchová, se u Full Damascus tato speciální struktura prolíná celou konstrukcí čepele. Damašková ocel vzniká opakovaným vrstvením a kováním různých druhů oceli, čímž vzniká ikonická kresba a zároveň se zvyšuje pevnost a pružnost materiálu. Každý vzor na čepeli je výsledkem pečlivého řemeslného zpracování a žádné dva nože nejsou úplně stejné.

#ShowMore#

Rukojeť je vyrobena z železného dřeva (desert ironwood) rostoucího v pouštních oblastech Arizony a Mexika. Je tvrdé a snadno leštitelné. Zároveň ale dostatečně choulostivé. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Má typickou zlatohnědou barvu s tmavší kresbou. Vždycky ale záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. A právě díky tomu víte, že držíte v ruce kus poctivého řemesla.

Parametry nože Nakiri: 

Celková délka: 322 mm
Délka ostří: 183 mm
Síla čepele: 2,0 mm
Hmotnost: 185 g

Prémiové dárkové balení:

Luxusní dárkové balení (hnědá dřevěná krabička s kovovým uzávěrem) výrazně zvýší celkovou hodnotu a dojem z daru. Následnou personalizací (laserem) a přidáním elegantních detailů jako je například stužka, nebo mašle můžete vytvořit nezapomenutelný dárek, který bude oceněn nejen pro svůj obsah, ale i pro způsob, jakým je prezentován.

Potřebujete poradit s výběrem?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

dellinger.cz

Pravidla pro práci s nožem

  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
  • •Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž jako šroubovák nebo náhradu za jiné nářadí.
  • •Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

 

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

nozeakatany-brouseni-sharpening-w

 

Zvolte vhodné brusné nástroje

Brusný kámen (whetstone) - nejlepší volba pro broušení nožů z oceli 1.4116. Použijte kámen s hrubostí kolem 1000 grit pro základní broušení a kolem 3000-6000 grit pro jemnější úpravu a finální ostření.
Brusná tyč (ocílka) - pro udržení ostrosti mezi broušeními můžete použít ocílku, která slouží k narovnání břitu bez odstranění materiálu.
Protahovací brousek - skvělý pomocník pro rychlou a snadnou údržbu běžných kuchyňských nožů. I když není tak precizní jako broušení na brusném kameni, jeho výhody spočívají v rychlosti, jednoduchosti a pohodlí. Pro většinu domácích uživatelů je to vynikající volba pro udržení nožů ostrých, aniž by bylo třeba brousit je složitějším způsobem.

Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v dárkové krabičce a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Octagonal Full Damascus
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.18 kg
EAN: 8595705400597
čepel typ oceli: damašková
délka ostří: 151-200 mm
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
typ nože: Nakiri - na zeleninu
série: Dellinger Octagonal Full Damascus
výroba: Čína
Položka byla vyprodána…