suroviny pro výrobu SUSHI
SUSHI - nejznámější japonské jídlo, které se pro svou kvalitu je stále oblíbenější. Postačí mít doma základní suroviny a sushi si připravíte během chvilky kdykoliv.
Mořská řasa - pečené, sušené, s příchutí pro obzvláštnění
Sojová omáčka - Kikkoman značka je velmi kvalitní a nabízí několik variant : bezlepková sojová omáčka, se sníženým obsahem soli a klasická. Další sojové omáčky v nabídce jsou thajské a honkongské.
Wasabi - též nazývaný zelený křen, prodává se jak sušený nebo ve formě pasty. Čerstvý je velká vzácnost, pro jeho pěstitelskou náročnost. Pokud připravujetewasabi s prášku, doporučujeme připravovat vždy před podáváním, protože na vzduchu ztrácí na síle. Pasty udržovat v uzavřeních tubách.
Zázvor - Gari je nakládaný růžový zázvor, který pochází z japonska. Ostatní druhy zázvoru jsou celosvětově známe a těžko určit odkud vlastně pochází. Jediné co s jistotou víme, že je velmi zdraví! ALE pozor pro některé osoby může být naopak škodlivý, nedoporučuje se dětem, těhotným ženám.
Rýže - pro přípravu sushi je vhodná lepkavá rýže a kulatozrná. Vhodný druh rýže a postup přípravy najdete vždy na obalu. U nás je dostupná rýže, která je převážně pěstována v Italii. Je velmi kvalitní a pro přípravu sushi vhodná.
Rýžový ocet - ochucený a neocucený. Používá se pro dochucení rýže a je nedílnou složkou pro přípravu tohoto pokrmu. Záleží na vás, který zvolíte. Dodává rýži kyselost a sladkost zároveň.