Hokiyama, Strona 2

Strona internetowa marki: Hokiyama

Hokiyama je japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí v městě Tosa v prefektuře Kóči a má bohatou historii sahající až do roku 1919. Společnost kombinuje tradiční japonské kovářské techniky s moderními technologiemi, aby vytvořila nože, které jsou ceněny jak profesionálními kuchaři, tak domácími nadšenci do vaření.

#showmore#

Historie a tradice

Hokiyama Hamono (鋒山刃物) byla založena v roce 1919 a od té doby si vybudovala silnou reputaci v oblasti výroby nožů. Region Tosa je známý svou dlouhou tradicí kovářství a výroby mečů, což se odráží v řemeslné kvalitě produktů Hokiyama.

Produkty

Společnost nabízí širokou škálu kuchyňských nožů a nástrojů:

  • Tradiční japonské nože: Typy jako Santoku, Gyuto, Nakiri, Deba a další, navržené pro specifické kuchařské úkoly.
  • Damascénské nože: Nože s čepelí z damascénské oceli, která je známá svou pevností a charakteristickým vzorem.
  • Speciální řady: Kolekce nožů vytvořených ve spolupráci s mistry kováři nebo designéry, které kombinují estetiku s funkčností.

Technologie a řemeslo

Hokiyama využívá pokročilé výrobní postupy, ale zároveň zachovává tradiční ruční zpracování v klíčových fázích výroby:

  • Výběr materiálů: Používají vysoce kvalitní oceli, jako je VG10, a další speciální slitiny pro dosažení optimální ostrosti a trvanlivosti.
  • Tepelné zpracování: Precizní kontrola teploty během kalení zajišťuje ideální tvrdost čepele.
  • Ruční broušení a leštění: Zkušení řemeslníci ručně brousí a leští čepele pro dosažení maximální ostrosti a estetického vzhledu.

Design a ergonomie

Rukojeti nožů Hokiyama jsou navrženy pro pohodlné a bezpečné uchopení:

  • Materiály rukojetí: Používají se tradiční dřeva jako magnólie nebo eben, stejně jako moderní syntetické materiály odolné vůči vlhkosti.
  • Ergonomický tvar: Rukojeti jsou tvarovány tak, aby minimalizovaly únavu ruky při dlouhodobém používání.

Závazek k udržitelnosti

Společnost se snaží minimalizovat ekologický dopad své výroby:

  • Efektivní využití materiálů: Optimalizace výrobních procesů pro snížení odpadu.
  • Ekologické postupy: Implementace metod šetrných k životnímu prostředí v rámci výroby a balení.

Mezinárodní uznání

Hokiyama exportuje své nože do celého světa a získala si uznání pro:

  • Kvalitu: Vysoká úroveň řemeslného zpracování a spolehlivost produktů.
  • Inovace: Spojení tradičních technik s moderním designem a technologiemi.
  • Zákaznický servis: Podpora a poradenství pro zákazníky ohledně péče a údržby nožů.

Sortowanie produktów

34 pozycji razem

Lista produktów

Nůž Chef/Gyuto 240 mm Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal
€206,96

Japoński nóż Gyuto/Chef z serii Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal z ultraostrym rdzeniem z japońskiej stali Aogami Super i ośmiokątną rękojeścią z lakierowanego drewna...

Kod : 151410/2JS
Nůž Sujihiki/Slice 240 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
€202,82

Japońskie narzędzie Sujihiki/Slicer z serii Hokiyama Tosa-Ichi Dark Octagonal z niezwykle ostrym rdzeniem z japońskiej stali Aogami Super i ośmiokątną rękojeścią z drzewa...

Kod : 151810/JT
Nůž Chef/Gyuto 180 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
€190,40

Japoński nóż szefa kuchni Chef/Gyuto z serii Hokiyama Tosa-Ichi Dark Octagonal z niezwykle ostrym rdzeniem z japońskiej stali Aogami Super i ośmiokątnym drzewem sandałowym...

Kod : 151410/JT
Nůž Nakiri 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
€186,26

Japoński nóż Nakiri z serii Hokiyama Tosa-Ichi Dark Octagonal ma niezwykle ostry rdzeń z japońskiej stali Aogami Super i ośmiokątną rękojeść z drzewa sandałowego. Nóż do warzyw,...

Kod : 151510/JT
Nůž Gyuto (Chef) 210 mm - Hokiyama - Sakon Ginga
€194,54

Japoński uniwersalny nóż szefa kuchni Gyuto Sakon Ginga firmy Hokiyama, Japonia. Z bardzo ostrym rdzeniem tnącym wykonanym z japońskiej stali Gingami No.3 i rękojeścią z drewna...

Kod : 152470
Japonský kuchyňský nůž Petty 135 mm, Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime
€103,46

nůž Petty (okrajovací) 135 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z  oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli

Kod : 152740
Nůž Nakiri 165 mm - Hokiyama - Sakon Murakumo - Tsuchime
€140,72

Japoński nóż do warzyw Nakiri z serii Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime z wyjątkowo ostrym rdzeniem ze stali AUS8 umieszczonym pomiędzy 3 warstwami stali damasceńskiej. Długość...

Kod : 152540
Japonský nůž Petty Hokiyama-Tosa-Ichi Tsuchime Bright 135 mm
€124,16

Japoński nóż Petty z serii Hokiyama-Tosa-Ichi Tsuchime Bright. Ostrze wykonane jest ze stali AOGAMI Super. Długość ostrza 135 mm.

Kod : 151710
Japonský nůž Petty 135 mm Hokiyama Sakon Vee-tech
€177,98

Japoński nóż kuchenny Petty Hokiyama Sakon+ Vee-tech o długości ostrza 135 mm. Innowacyjne podejście do cięcia inspirowane nową technologią, funkcjonalnością i klasycznym...

Kod : 17132
Nůž Petty 135 mm - Hokiyama - Sakon Ginga
€120,02

Japoński nóż szefa kuchni Petty Utility z serii Hokiyama Sakon Ginga „Nashiji Bright” z niezwykle ostrym rdzeniem tnącym wykonanym z japońskiej stali Gingami No. 3 i zachodnią...

Kod : 152770/135

Kontrolki listy

34 pozycji razem