NOVĚ OTEVŘENO - prodejna Dellinger & Nože zVostra - SKORKOVSKÁ 1310, Praha - Černý Most (SIKO Koupelny).

Japonský nůž šéfkuchaře Mukimono 180mm Sakai Takayuki Honyaki Aonikou

Kód: 00397
35 197 Kč 29 088 Kč bez DPH
✅ Skladem (1 ks)
Gravírování ?
Můžeme doručit do:
25.6.2025

Japonský kuchařský nůž Mukimono od Sakai Takayuki s čepelí z oceli Yasuki Blue Steel #2 (HRC 61-62). Osmihranná rukojeť z ebenu s bolsterem z buvolího rohu pro perfektní vyvážení a komfortní úchop. Délka ostří 180 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž šéfkuchaře Mukimono Sakai Takayuki Honyaki Aonikou

Velmi ostrý japonský nůž Mukimono, série Sakai Takayuki Honyaki Aonikou. Nůž byl vyroben ve městě Sakai ve společnosti Aoki Hamono Co.,Ltd., která je po celém světě známá výrobou nožů. Čepel nože je ručně vykovaná tradičním způsobem z jednoho kusu vysoce kvalitní uhlíkové oceli, zpracované technologií Honyaki a se zrcadlovou úpravou. Obvykle je použita ocel označená jako White Steel nebo Blue Steel. Honyaki je proces kalení vodou, čímž vzniká ostří velmi tvrdé, které si dlouho zachovává svou ostrost. Nejjemnější honyaki (mizu-honyaki) jsou pak odlišně kaleny pomocí vrstvy hlíny přes hřbet, aby se dosáhlo měkkého hřbetu a tvrdého břitu, což vede k nádhernému hamonu. Je to stejná metoda jaká se používá pro tradiční výrobu katany. Jejich kování je extrémně obtížné, a proto vyžadují vysokou úroveň dovedností a zkušeností.

Nože honyaki obecně nelze vyrábět sériově a jsou ve srovnání s jinými typy nožů drahé. Jsou určeny především pro profesionální kuchaře a jsou uznávány jako nejkvalitnější japonské kuchyňské nože.

Každý nůž je vyroben pomocí různých tradičních technik a prochází rukama mistrovských řemeslníků, jako jsou nožíři a brusiči. Kromě historických technik je do každého kusu vložena vášeň a um řemeslníků, a každý nůž nese vysokou známku kvality a je neopakovatelný.

Parametry nože:

Celková délka: 315 mm
Délka ostří: 173 mm
Délka rukojeti: 128 mm
Hmotnost: 153 g

#ShowMore#

Upozornění: Ocel Blue Steel #2 není nerezová. Po použití nůž opláchněte, osušte a ošetřete olejem. Koroze může vzniknout pouze na řezném jádru, ne na celé čepeli.

Mukimono je styl krájení zeleniny nebo ovoce a má připomínat chuť čtyř ročních období. Nože tvaru Mukimono mají tvar čepele podobnou jako Usuba, ale jsou mnohem tenčí a mají menší rozměry. Stejně jako je to u Kiritsuke, mají i nože stylu Mukimono „zastřiženou špičku“, podobnou tanto čepeli, která je hlavně určena k provádění výše zmíněných dekorativních řezů, ale je také užitečná pro další práce, které vyžadují přesné krájení, vyřezávání nebo zdobení měkkých příloh z ovoce ,zeleniny nebo hub. Nože Mukimono jsou někdy označovány za své delší a silnější příbuzné, Kiritsuke. Čepel Mukimono je mnohem rovnější než Kiritsuke, která se bude mírně stáčet blíže ke špičce, aby se usnadnil přirozenější krájecí pohyb, zatímco přímá čepel Mukimono má přesně krájet zeleninu jedním plynulým pohybem. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Rukojeť má tvar osmiúhelníku a je vyrobena ze dřeva ebenu, které je extrémně tvrdé, na bolstr je použit buvolí roh.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.154 kg
EAN: 4582226370434
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 151-200 mm
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
typ nože: Mukimono
série: Sakai Takayuki Honyaki Aonikou
výroba: Japonsko