Kanetsune Seki - Kitasho Co., Ltd.

Webová stránka značky: Kanetsune Seki - Kitasho Co., Ltd.

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#

Historie a tradice

Jméno Kanetsune pochází od slavného mečíře Kanetsuneho, který žil v období Muromachi (14.–16. století). Společnost byla založena s cílem pokračovat v dědictví tradičního japonského kovářského umění a přinést jeho výhody moderním uživatelům.

Produkty

Kanetsune Seki nabízí široký sortiment nožů a nástrojů:

  • Kuchyňské nože: Gyuto, Santoku, Nakiri, Usuba, Deba a další, navržené pro specifické kuchařské úkoly.
  • Damascénské nože: Nože s vícevrstvou čepelí z damascénské oceli, která zajišťuje jedinečný vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
  • Outdoorové nože: Nože určené pro lov, kempování a další venkovní aktivity.

Řemeslné zpracování a technologie

Společnost kombinuje tradiční řemeslné techniky s moderními technologiemi:

  • Vysoce kvalitní materiály: Používají oceli jako VG10, Aogami (modrá papírová ocel) a Shirogami (bílá papírová ocel) pro dosažení maximální ostrosti a trvanlivosti.
  • Vícevrstvé čepele: Některé nože mají čepele složené z 17 až 33 vrstev, což přispívá k pevnosti a pružnosti nože.
  • Ruční dokončování: Zkušení řemeslníci ručně brousí a leští čepele pro dosažení perfektní ostrosti a estetického vzhledu.

Design a ergonomie

  • Tradiční rukojeti: Vyrobené z kvalitních dřevin jako je magnólie nebo palisandr, často v kombinaci s kroužky z rohoviny.
  • Ergonomický tvar: Rukojeti jsou navrženy pro pohodlný úchop a snadnou manipulaci.

Mezinárodní uznání

Kanetsune Seki exportuje své produkty do celého světa a získala si reputaci pro:

  • Kvalitu: Vysoké standardy v řemeslném zpracování a materiálech.
  • Tradici: Udržování a propagace japonského kovářského dědictví.
  • Inovaci: Neustálé zlepšování technologií a designu pro splnění potřeb moderních kuchařů.

Péče o nože

Pro zachování výkonu a životnosti nožů se doporučuje:

  • Ruční mytí: Po použití nože umyjte ručně a ihned osušte.
  • Pravidelné broušení: Používejte brusné kameny vhodné pro japonské nože.
  • Správné skladování: Uchovávejte nože na bezpečném místě, ideálně v ochranném pouzdře nebo na magnetické liště.

Závazek k dokonalosti

Kanetsune Seki je symbolem spojení tradice a moderního řemesla. Jejich nože jsou ceněny jak profesionálními kuchaři, tak domácími nadšenci pro svou spolehlivost, estetiku a výkon.

130 položek celkem

Výpis produktů

Japonský nůž Santoku 165mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 399 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-952
Japonský nůž Gyuto/Chef 180mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 399 Kč

Kuchařský nůž Gyuto/Chef ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-951
japonský řezbářský nůž Rizikan 44 mm Kanetsune
299 Kč

Japonský nůž na vyřezávání Rizikan z oceli SK-4 HRC 60-61, jednostranně broušený s rukojetí z třešňového dřeva. Prioritně určen pro držení v pravé ruce. Délka ostří 44 mm.

Kód: KNTN-KB-613
Japonský nůž Petty 120mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
999 Kč

Japonský kuchařský nůž Petty ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-954
Řezbářský nůž Kishin 50 mm Kanetsune
399 Kč

Japonský nůž na vyřezávání dřeva Kishin z oceli SK-5 Tsuke Hagane HRC 60-61, jednostranně broušený s rukojetí z třešňového dřeva. Prioritně určen pro držení v pravé ruce. Délka...

Kód: KNTN-KB-611
Japonský nůž Nakiri 165mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 399 Kč

Kuchařský japonský nůž Nakiri ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-953
Japonský nůž Ko-Deba 105 mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
999 Kč

Japonský kuchařský nůž Ko-Deba ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť...

Kód: KNTN-KC-956
Japonský nůž Gyuto/Chef 210mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 699 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto/Chef ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná...

Kód: KNTN-KC-957
Kuchařský japonský nůž Gyuto 180mm Kanetsune Honsho Kanemasa E-Series
2 579 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto ze série Kanetsune Honsho Kanemasa E-series s čepelí z verginská uhlíkové oceli SK-95 , HRC 60-61. Klasická ergonomická západní rukojeť je vyrobena...

Kód: KNTN-KC-741
Japonský řezbářský nůž Rizikan 48 mm Kanetsune
289 Kč

Japonský nůž na vyřezávání Kanetsune Rizikan z uhlíkové oceli SK-5, s jednoduchou fazetou. Rukojeť a pouzdro je vyrobeno z třešňového dřeva. Nůž je prioritně určen pro držení v...

Kód: KNTN-KB-612
Tradiční nůž TAO Kanetsune Cleaver 220x90 mm
2 399 Kč

Asijský kuchařský nůž chinese Cleaver od Kanetsune z japonské uhlíkové oceli SK-4 s tvrdostí HRC 61 s klasickou rukojetí z Palisandru. Délka ostří 220 mm.

Kód: KNTN-KC-096
Japonský plátkovací nůž Sujihiki 210mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 199 Kč

Kuchařský plátkovací nůž Sujihiki ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná...

Kód: KNTN-KC-955
Japonská sekera Masakari Warikomi-Kariwaku, White Oak 450 mm
2 899 Kč

Tesařská sekera japonské výroby Masakari Warikomi-Kariwaku z uhlíkové oceli 1045. Rukojeť je vyrobena z japonského bílého dubu, ošetřena bezbarvým lakem. Včetně koženého...

Kód: KNTN-010-006
Japonská sekera pro lesní práce Ko-Ono Warikomi/Yaki-Magari-e, White oak, 360 mm, s koženým pouzdrem
4 999 Kč

Sekera Ko-Ono Warikomi/Yaki-Magari-e z uhlíkové oceli 1045. Sekera je určena lesní práce jako osekání větví nebo štípání dříví. Topůrko je vyrobeno z opáleného bílého japonského...

Kód: KNTN-010-144
Japonský nůž Gyuto/Chef 240mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 649 Kč

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná...

Kód: KNTN-KC-958
Japonský nůž Yanagiba 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
4 599 Kč

Japonský kuchařský filetovací nůž Yanagiba ze série Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series s čepelí z oceli White Steel #3 HRC 60-61. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena ze...

Kód: KNTN-KC-535
Saya pro nůž Gyuto Kanetsune Série KC-Wooden, 210 mm
749 Kč

Tradiční a praktická ochrana pro váš kuchyňský nůž. Přírodní dřevěná Saya od Kanetsune je lehká, odolná vůči vlhkosti a bez pryskyřic. Skvělé řešení pro každého, kdo si potrpí...

Kód: KNTN-KC-612
Kuchařská pinzeta na rybí kosti čtvercová Kanetsune 120mm
359 Kč

Japonská kuchařská pinzeta na rybí kosti od Kanetsune Seki z nerezové oceli, pro přesné a pohodlné uchopení rybích kostí. Délka 120 mm.

Kód: KNTN-KC-039
Japonský nůž Honesuki-Kaku 150mm Kanetsune Honsho Kanemasa E-Series
2 112 Kč

Japonský vykosťovací nůž Honesuki-Kaku ze série Kanetsune Honsho Kanemasa E-series s čepelí z verginská uhlíkové oceli SK-95 , HRC 60-61. Klasická ergonomická západní rukojeť je...

Kód: KNTN-KC-750
Japonský kuchařský nůž Gyuto 200mm Kanetsune YH-3000 Series
3 899 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto ze série Kanetsune YH-3000 Series s velmi tvrdým jádrem z oceli Blue Steel HRC 61-62, které je z každé strany kryto nerezovou ocelí SUS410, s...

Kód: KNTN-KC-922
Japonský nůž Takobiki 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
4 105 Kč

Japonský kuchařský nůž Takobiki ze série Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series s čepelí z oceli White Steel #3 HRC 60-61. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena ze dřeva...

Kód: KNTN-KC-540
Nůž na krájení sýrů 180 mm KANETSUNE
1 429 Kč

Japonský nůž na sýr od Kanetsune z nerezové oceli 420J2 s klasickou rukojetí z Plywood. Délka ostří 180 mm.

Kód: KNTN-KC-065
Japonský nůž Santoku 165mm Kanetsune Tsuchime VG-1 series
2 799 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku ze série Kanetsune Tsuchime VG-1 series s jádrem z VG-1 Stainless steel HRC 59-60, vloženým mezi nerezovou ocel SUS410, povrchová úprava Tsuchime...

Kód: KNTN-KC-942
Japonský nůž Santoku 165 mm Kanetsune Forged VG-1 Damascus blade
5 599 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku ze série Kanetsune KC 150-series Forged VG-1 se širokou čepelí s damaškovým vzorem “Zen-Bokashi” s jádrem z vysoce karbonové nerezové damaškové...

Kód: KNTN-KC-150

Ovládací prvky výpisu

130 položek celkem