Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

podle typu

V naší nabídce najdete široký výběr kuchyňských nožů podle typu. Ať už hledáte univerzální kuchařský nůž pro každodenní krájení, sekáček na maso, filetovací nůž na ryby nebo speciální nůž na pečivo, máme pro vás ideální řešení. Kvalitní nůž vám usnadní práci, zvýší přesnost a promění vaření v zážitek.

Prozkoumejte přehled jednotlivých typů nožů a objevte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

#showmore#

1. Kuchařský nůž (Chef’s Knife)

Popis: Univerzální základ každé kuchyně. Široká čepel (15–25 cm) umožňuje plynulé krájení masa, zeleniny i bylinek. Nabízí stabilitu, jistý úchop a efektivní kolébavý pohyb při krájení.

2. Nůž na pečivo (Bread Knife)

Popis: Dlouhá zoubkovaná čepel, která snadno prořízne i čerstvé pečivo bez deformace střídky. Ideální na chleba, bagety i koláče.

3. Santoku nůž

Popis: Japonský univerzální nůž se širší a kratší čepelí než klasický kuchařský nůž. Perfektní pro krájení, sekání a drcení. Vyniká přesností a vyvážením.

4. Nůž na zeleninu (Paring Knife)

Popis: Malý, lehký nůž s čepelí o délce 7–10 cm. Ideální pro detailní práce, jako je loupání ovoce a zeleniny nebo dekorativní krájení.

5. Sekáček (Cleaver)

Popis: Masivní nůž s širokou čepelí, vhodný pro sekání masa, porcování nebo zpracování kostí. Umožňuje silové řezy bez námahy.

6. Filetovací nůž (Fillet Knife)

Popis: Úzká, pružná čepel pro přesné oddělování masa od kostí a kůže. Skvělý na ryby i jemné maso, umožňuje čisté a plynulé řezy.

7. Nůž na sýr (Cheese Knife)

Popis: Čepel s otvory zabraňuje lepení měkkých sýrů. Tvar a ostří jsou přizpůsobeny různým druhům sýrů pro dokonalé servírování.

8. Vykosťovací nůž (Boning Knife)

Popis: Tenká, ostrá čepel pro precizní oddělování masa od kostí. Oblíbený nástroj profesionálů i domácích kuchařů, kteří pracují s masem.

Nejprodávanější

 
859 Kč
 
579 Kč
 
1 149 Kč

Řazení produktů

10 položek celkem

Výpis produktů

sada nožů Pirge LIFE včetně ocílky s brašnou 1
Novinka
2 599 Kč

Sada kuchyňských nožů PIRGE Life z německé oceli 1.4116 včetně ocílky a tašky. Nože na maso, zeleninu, pečivo i vykosťování, doplněné ocílkou, v minimalistické pouzdře pro...

Kód: PIR-10000-SKO
11 nuz platkovaci slice 240 mm dellinger essence dlouhan
Novinka
1 369 Kč

Nůž plátkovací Slice Dlouhán ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Tento nůž je ideální pro krájení tenkých...

Kód: K-H306
Kuchařský plátkovací nůž 225 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
1 999 Kč

Kuchařský plátkovací nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je ideální pro krájení...

Kód: K-HAUS9
9663 nuz platkovaci slice dellinger carbon fragment
2 799 Kč

Plátkovací nůž Slice ze série Dellinger Carbon Fragment s čepelí z damaškové oceli a rukojetí z karbonu. Ideální nůž pro plátkování a krájení na tenké plátky. Délka ostří 170 mm.

Kód: K-H138S
Nůž Slicer 240 mm, Grand Chef TAKAYUKI
4 699 Kč

Japonský nůž Slicer Grand Chef Takayuki je ideální pro krájení a plátkování masa, ryb, zeleniny a ovoce. Čepel je vyrobena ze švédské nerezové oceli BOHLER-UDDEHOLM. Délka...

Kód: 10083
Japonský plátkovací nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
5 699 Kč

Plátkovací nůž Sujihiki/Slicer ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai clad....

Kód: 151921
Japonský plátkovací nůž Sujihiki/Slice 240 mm Hokiyama Tsuchime Shadow
4 999 Kč

Plátkovací japonský nůž Sujihiki/Slice ze série Hokiyama Tosa-Ichi Tsuchime Shadow s jádrem z japonské oceli Aogami Super a západní ergonomickou rukojetí z materiálu Pakka-wood....

Kód: 151830
Plátkovací nůž Sujihiki 240mm Sakai Takayuki Molybden Steel
2 299 Kč

Japonský kuchařský plátkovací nůž Slice/Sujihiki s čepelí z nerezové molybdenové oceli a klasickou západní rukojetí z pryskyřice se třemi nýty. Délka čepele 240 mm.

Kód: 12323
Nůž Slice/Sashimi 210 mm Kanetsugu PRO-M Saiun VG-10 Damascus
3 999 Kč

Japonský nůž Slice/Sashimi ze série PRO-M Saiun VG-10 Damascus. Jádro z oceli VG10. Západní rukojeť z materiálu Micarta. Délka čepele 210 mm.

Kód: 9009
Nůž Sujihiki/Slice 240 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
4 899 Kč

Japonský nůž Sujihiki/Slicer ze série Hokiyama Tosa-Ichi Dark Octagonal s ultra ostrým jádrem z japonské oceli Aogami Super a oktagonovou rukojetí ze santalového dřeva....

Kód: 151810/JT

Ovládací prvky výpisu

10 položek celkem

FAQ - Často kladené otázky o kuchyňských nožích podle typu

Jak vybrat správnou délku čepele?

Délka čepele by měla odpovídat vaší ruce a stylu práce. Kratší nože (do 18 cm) nabízí lepší kontrolu, delší nože (20–25 cm) jsou vhodné pro větší suroviny a rychlé krájení.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a Santoku?

Kuchařský nůž má delší, zakřivenou čepel pro kolébavý řez, zatímco Santoku má kratší a plošší tvar vhodný pro rovné krájení a sekání. Santoku je přesnější při práci se zeleninou.

Proč má nůž na pečivo zoubkovanou čepel?

Zoubkované ostří lépe proniká tvrdou kůrkou a umožňuje čistý řez bez mačkání střídky. Díky tomu je ideální pro čerstvé pečivo, dorty i bagety.

Jak se správně starat o kuchyňské nože?

Nože nikdy nemyjte v myčce. Po použití je omyjte vlažnou vodou, osušte a uložte do stojanu nebo pouzdra. Pro broušení používejte kvalitní vodní nebo diamantové kameny.