Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

podle typu

V naší nabídce najdete široký výběr kuchyňských nožů podle typu. Ať už hledáte univerzální kuchařský nůž pro každodenní krájení, sekáček na maso, filetovací nůž na ryby nebo speciální nůž na pečivo, máme pro vás ideální řešení. Kvalitní nůž vám usnadní práci, zvýší přesnost a promění vaření v zážitek.

Prozkoumejte přehled jednotlivých typů nožů a objevte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

#showmore#

1. Kuchařský nůž (Chef’s Knife)

Popis: Univerzální základ každé kuchyně. Široká čepel (15–25 cm) umožňuje plynulé krájení masa, zeleniny i bylinek. Nabízí stabilitu, jistý úchop a efektivní kolébavý pohyb při krájení.

2. Nůž na pečivo (Bread Knife)

Popis: Dlouhá zoubkovaná čepel, která snadno prořízne i čerstvé pečivo bez deformace střídky. Ideální na chleba, bagety i koláče.

3. Santoku nůž

Popis: Japonský univerzální nůž se širší a kratší čepelí než klasický kuchařský nůž. Perfektní pro krájení, sekání a drcení. Vyniká přesností a vyvážením.

4. Nůž na zeleninu (Paring Knife)

Popis: Malý, lehký nůž s čepelí o délce 7–10 cm. Ideální pro detailní práce, jako je loupání ovoce a zeleniny nebo dekorativní krájení.

5. Sekáček (Cleaver)

Popis: Masivní nůž s širokou čepelí, vhodný pro sekání masa, porcování nebo zpracování kostí. Umožňuje silové řezy bez námahy.

6. Filetovací nůž (Fillet Knife)

Popis: Úzká, pružná čepel pro přesné oddělování masa od kostí a kůže. Skvělý na ryby i jemné maso, umožňuje čisté a plynulé řezy.

7. Nůž na sýr (Cheese Knife)

Popis: Čepel s otvory zabraňuje lepení měkkých sýrů. Tvar a ostří jsou přizpůsobeny různým druhům sýrů pro dokonalé servírování.

8. Vykosťovací nůž (Boning Knife)

Popis: Tenká, ostrá čepel pro precizní oddělování masa od kostí. Oblíbený nástroj profesionálů i domácích kuchařů, kteří pracují s masem.

Nejprodávanější

 
859 Kč
 
579 Kč
 
1 149 Kč

Řazení produktů

65 položek celkem

Výpis produktů

darkova sada sakura 2025 1500 1500 w
6 399 Kč

Mistrovská sada Dellinger JOSHI Sakura. Obsahuje 3 nože ze série Dellinger JOSHI s motivem sakury, brusný kámen #1000/6000, úhlovou svěrku, vše uložené ve dřevěné dárkové krabici.

Kód: K-H81
nůž Chef 8,5 215 mm Dellinger Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
2 799 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu...

Kód: XZ-PM80-CS-CF
nůž Santoku 7,5 185 mm Dellinger Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
2 699 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu a zakončením z...

Kód: XZ-PM80-RS-CF
Nůž Santoku 170 mm Kanetsugu SHIUN VG-2 3 layers, japanese OAK
3 732 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku 170 mm ze série SHIUN VG-2, ideální pro krájení, plátkování a čištění masa, ovoce, zeleniny a bylinek. Jádro z oceli VG-2,...

Kód: 6301
nůž Utility 140 mm Dellinger G10 Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
1 989 Kč

Nůž loupací Utility ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu a zakončením z...

Kód: XZ-PM80-WY-CF
Japonský nůž Gyuto/Chef 210 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
5 299 Kč

Japonský kuchyňský nůž Gyuto/Chef ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai clad....

Kód: 151919
Nůž Kamagata/Santoku 170 mm - KIYA Suminagashi Damascus 11 layers
4 799 Kč

Japonský kuchařský nůž Kamagata/Santoku ze série KIYA Suminagashi Black 11-layers s ostrým jádrem z japonské oceli Takefu V special grade a oktagonovou rukojetí ze santalového...

Kód: 3-130
nůž Paring 4 105 mm Dellinger Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
1 899 Kč

Nůž loupací Paring ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu a zakončením z odolného...

Kód: XZ-PM80-SG-CF
nůž Chef Sakimaru 215 mm Dellinger G10 Carbon Fiber Octagon 7
Novinka
2 899 Kč

Tradiční japonský nůž šéfkuchaře Chef/Sakimaru ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť...

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Japonský nůž Chef/Kiritsuke 210 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
5 699 Kč

Kuchyňský damaškový nůž Chef/Kiritsuke ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai...

Kód: 151913
Japonský nůž Bunka Suncraft VG-10 Black Damascus 165 mm
4 742 Kč

Japonský kuchyňský nůž Bunka ze série Suncraft VG-10 Black Damascus s jádrem z oceli VG-10 vloženým mezi 66 vrstev nerezových damaškových ocelí a rukojetí z materiálu Pakka-wood...

Kód: BD-08
Univerzální nůž Petty Suncraft VG-10 Black Damascus 120 mm
3 233 Kč

Japonský univerzální nůž Petty ze série Suncraft VG-10 Black Damascus s jádrem z oceli VG-10 vloženým mezi 66 vrstev nerezových damaškových ocelí a rukojetí z materiálu...

Kód: BD-02
Kuchařský nůž Santoku Suncraft VG-10 Black Damascus 143 mm
3 664 Kč

Japonský kuchyňský nůž Santoku ze série Suncraft VG-10 Black Damascus s jádrem z oceli VG-10 vloženým mezi 66 vrstev nerezových damaškových ocelí a rukojetí z materiálu...

Kód: BD-03
nůž Bread 8,5 215 mm Dellinger Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
2 599 Kč

Nůž na pečivo Bread ze série Carbon Fiber Octagon z damascénské oceli VG10 a s rukojetí z karbonu, se zakončením z odolného materiálu G10. Tento nůž s dlouhou čepelí s...

Kód: XZ-PM80-MB-CF
nůž Utility 120mm Suncraft Senzo Retro GS 01 1
Novinka
2 802 Kč

Nůž loupací Utility ze série Suncraft Senzo Retro® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z oceli Gin-san (Silver 3). Tvrdost jádra 60 HRC. Osmihranná rukojeť z přírodního wengé...

Kód: GS-01
nůž Paring 100mm Suncraft Senzo Finest ZB 01
Novinka
5 173 Kč

Nůž loupací Paring ze série Suncraft Senzo Finest SPG STRIX® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z práškové oceli SPG STRIX®. Tvrdost jádra 65 HRC. Osmihranná rukojeť z Pakkawood a...

Kód: ZB-01
Japonský nůž Petty/Utility 135 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
3 699 Kč

Univerzální japonský nůž Petty/Utility ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai...

Kód: 151916
Japonský nůž Bunka/Kiritsuke 170 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
4 899 Kč

Damaškový kuchařský nůž Bunka/Kiritsuke ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai...

Kód: 151912
Japonský nůž Santoku 165 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
4 399 Kč

Kuchyňský nůž Santoku ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai clad. Oktagonová...

Kód: 151910
Nůž WA Gyuto 240mm, Sakai Takayuki VG-10 Kurokage
6 359 Kč

Japonský kuchařský nůž WA-Gyuto/Chef s nepřilnavým povrchem Kurokage. Jádro z oceli VG10, s tvrdostí HRC 60-61. Osmihranná rukojeť wengewood, bolster z buvolího rohu. Délka...

Kód: 07496
Nůž WA Santoku 170mm, Sakai Takayuki VG-10 Kurokage
4 999 Kč

Japonský kuchyňský nůž WA-Santoku s nepřilnavým povrchem Kurokage. Jádro z oceli VG10, s tvrdostí HRC 60-61. Osmihranná rukojeť ze dřeva Wengewood, bolster z bůvolího rohu....

Kód: 07492
Nůž WA-Gyuto 240mm, Sakai Takayuki VG-10 Zelkova Oktagon
5 520 Kč

Japonský kuchařský nůž WA-Gyuto 240 mm s osmihrannou rukojetí ze dřeva zelkova, bolsterem z mahagonu a délkou čepele 240 mm. 33 vrstev damasteel oceli, jádro z oceli VG10 s...

Kód: 07476
Nůž WA-Santoku 170mm, Sakai Takayuki VG-10 Zelkova Oktagon
4 999 Kč

Japonský kuchařský nůž WA-Santoku s osmihrannou rukojetí ze dřeva zelkova, bolsterem z mahagonu a délkou čepele 170 mm. 33 vrstev damasteel a jádro z oceli VG10, tvrdost HRC 60-62.

Kód: 07472
Japonský nůž Gyuto/Chef 210 mm Kanetsune Damascus Namishibuki series
10 815 Kč

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef ze série Kanetsune Damascus Namishibuki series. Čepel nože je složena ze 101 vrstev damaškové oceli s jádrem z vysokořezné práškové oceli o...

Kód: KNTN-KC-812

Ovládací prvky výpisu

65 položek celkem

FAQ - Často kladené otázky o kuchyňských nožích podle typu

Jak vybrat správnou délku čepele?

Délka čepele by měla odpovídat vaší ruce a stylu práce. Kratší nože (do 18 cm) nabízí lepší kontrolu, delší nože (20–25 cm) jsou vhodné pro větší suroviny a rychlé krájení.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a Santoku?

Kuchařský nůž má delší, zakřivenou čepel pro kolébavý řez, zatímco Santoku má kratší a plošší tvar vhodný pro rovné krájení a sekání. Santoku je přesnější při práci se zeleninou.

Proč má nůž na pečivo zoubkovanou čepel?

Zoubkované ostří lépe proniká tvrdou kůrkou a umožňuje čistý řez bez mačkání střídky. Díky tomu je ideální pro čerstvé pečivo, dorty i bagety.

Jak se správně starat o kuchyňské nože?

Nože nikdy nemyjte v myčce. Po použití je omyjte vlažnou vodou, osušte a uložte do stojanu nebo pouzdra. Pro broušení používejte kvalitní vodní nebo diamantové kameny.