Řeznický porcovací nůž 160 mm - červený, Pirge DUO Butcher

Kód: PIR-34102-02
Značka: Pirge
319 Kč 264 Kč bez DPH
✅ Skladem (>5 ks)
Gravírování ?
Můžeme doručit do:
28.4.2025

Porcovací řeznický nůž ze série Pirge DUO Butcher z nerezové oceli X50CrMoV15. Nůž na maso, vhodný pro běžné krájení. Ergonomická červená rukojeť je vyrobena z polypropylenu (PPC) s povrchem z TPE. Délka ostří 160 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Porcovací řeznický nůž PIRGE DUO Butcher s červenou rukojetí

Tento řeznický nůž Pirge DUO Butcher je skvělou volbou pro zpracování masa, vykosťování a porcování. Díky své pevné konstrukci a ostrému ostří nabízí precizní řez i při náročnější práci.

Nože ze série Pirge DUO Butcher z nerezové oceli X50CrMoV15 jsou určeny jak pro profesionální provozy, tak i k běžnému domácí použití. Tvrdost ostří dosahuje 56 HRC a je broušeno pod úhlem 20 stupňů. Tvary nožů byly navrženy profesionály s mnohaletými zkušenostmi. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tyto nože problém. Záruka na tyto nože je 5 let a vztahuje se na jiná, než mechanická poškození a výrobní vady.

Jeho ergonomická rukojeť z měkčeného materiálu zajišťuje pevný a bezpečný úchop, i když je nůž mokrý nebo mastný. Nerezová ocel X50CrMoV15 s tvrdostí 56 HRC zaručuje dlouhou životnost ostří a odolnost proti korozi.

Parametry nože:

Celková délka: 300 mm
Délka ostří: 160 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 150 g

#ShowMore#

Rukojeť profesionálních nožů PIRGE DUO je ergonomická, pohodlná a měkká pro dlouhodobé používání. Jádro rukojeti je ze vstřikovaného polypropylenu (PPC), který je odolný pro teploty do 120 °C a umožňuje trvalé a stabilní spojení čepele s rukojetí. Povrch je ze vstřikovaného termoplastického měkčeného kaučuku (TPE), který je absolutně protiskluzový. Tato speciální protiskluzová rukojeť zabraňuje smeknutí nože za mokra nebo při mastnotě (účinná též v rukavicích). Měkčená pogumovaná rukojeť nezpůsobuje otlaky, čímž umožňuje snadnou a neunavující práci. Barva rukojeti v potravinářském průmyslu specifikuje nože dle krájených surovin. To umožňuje lepší hygienickou kontrolu nad krájenými produkty a to vše na základě evropských norem HACCP.

Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným. Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele. Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin. Nože ze série Pirge DUO Butcher jsou dodávány ve 4 rozdílných barvách (červená, modrá, zelená, žlutá)

Dellinger HACCP PIRGE piny kuchynske noze


  • •Černá: všeobecné využití
  • •Modrá: ryby
  • •Žlutá: syrová drůbež
  • •Červená: syrové maso

  • •Zelená: čerstvá zelenina a ovoce
  • •Bílá: pečivo a mléčné výrobky
  • •Hnědá: vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)

Nože s rukojetí z materiálu PPC+TPE lze umývat v myčce nádobí - pokud však chcete, aby Vám nůž vydržel dlouho ostrý je však doporučeno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Pokud přeci jen budete požívat myčku nádobí, může dojít k poškození nožů, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, talíře, hrnce, nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Případné použití myčky s ekonomickým programem a teplotou maximálně do 55 °C.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: DUO Butcher
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.15 kg
EAN: 8695614341025
čepel typ oceli: monokompozitní
délka ostří: 151-200 mm
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke
série: Pirge DUO Butcher

Společnost PIRGE je rodinná firma s bohatou historií sahající až do roku 1879, kdy byla založena v Burse v Turecku. Specializuje se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů, masných nožů, šéfkuchařských nožů a souprav, které jsou ceněny po celém světě. Za touto jedinečnou kvalitou stojí pět generací zkušeností rodiny Yeşilyayla Kesici Aletler.
Všechny výrobní kroky probíhají v jedné továrně společnosti Yeşilyayla Kesici Aletler, což umožňuje pečlivou kontrolu každého detailu produktu. Tím je zajištěno, že nože vyráběné pod značkou PIRGE splňují nejvyšší standardy kvality. Produkty značky PIRGE jsou určeny pro profesionální použití a jsou oblíbené mezi šéfkuchaři a v průmyslové výrobě.
Společnost PIRGE má výrobní kapacitu přibližně 20 000 kusů nožů a cukrářského vybavení denně, což z ní činí lídra v regionu zahrnujícím východní Evropu, Střední východ a Afriku. S více než 250 zaměstnanci v Burse přináší radost profesionálním šéfkuchařům, cukrářům, řezníkům i domácím kuchařům v Turecku a ve více než 50 zemích po celém světě.
PIRGE klade důraz na ostré, nerezové a ergonomicky navržené nože, které usnadňují a zpříjemňují přípravu a servírování zdravých pokrmů. Jejich sortiment zahrnuje různé typy nožů a cukrářského vybavení, které jsou navrženy tak, aby splňovaly potřeby profesionálů i domácích kuchařů.
Díky svému závazku k tradici, kvalitě a inovacím se PIRGE stala uznávanou značkou v oblasti kuchyňských nožů a příslušenství na mezinárodní úrovni.