Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

podle typu

V naší nabídce najdete široký výběr kuchyňských nožů podle typu. Ať už hledáte univerzální kuchařský nůž pro každodenní krájení, sekáček na maso, filetovací nůž na ryby nebo speciální nůž na pečivo, máme pro vás ideální řešení. Kvalitní nůž vám usnadní práci, zvýší přesnost a promění vaření v zážitek.

Prozkoumejte přehled jednotlivých typů nožů a objevte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

#showmore#

1. Kuchařský nůž (Chef’s Knife)

Popis: Univerzální základ každé kuchyně. Široká čepel (15–25 cm) umožňuje plynulé krájení masa, zeleniny i bylinek. Nabízí stabilitu, jistý úchop a efektivní kolébavý pohyb při krájení.

2. Nůž na pečivo (Bread Knife)

Popis: Dlouhá zoubkovaná čepel, která snadno prořízne i čerstvé pečivo bez deformace střídky. Ideální na chleba, bagety i koláče.

3. Santoku nůž

Popis: Japonský univerzální nůž se širší a kratší čepelí než klasický kuchařský nůž. Perfektní pro krájení, sekání a drcení. Vyniká přesností a vyvážením.

4. Nůž na zeleninu (Paring Knife)

Popis: Malý, lehký nůž s čepelí o délce 7–10 cm. Ideální pro detailní práce, jako je loupání ovoce a zeleniny nebo dekorativní krájení.

5. Sekáček (Cleaver)

Popis: Masivní nůž s širokou čepelí, vhodný pro sekání masa, porcování nebo zpracování kostí. Umožňuje silové řezy bez námahy.

6. Filetovací nůž (Fillet Knife)

Popis: Úzká, pružná čepel pro přesné oddělování masa od kostí a kůže. Skvělý na ryby i jemné maso, umožňuje čisté a plynulé řezy.

7. Nůž na sýr (Cheese Knife)

Popis: Čepel s otvory zabraňuje lepení měkkých sýrů. Tvar a ostří jsou přizpůsobeny různým druhům sýrů pro dokonalé servírování.

8. Vykosťovací nůž (Boning Knife)

Popis: Tenká, ostrá čepel pro precizní oddělování masa od kostí. Oblíbený nástroj profesionálů i domácích kuchařů, kteří pracují s masem.

Nejprodávanější

 
859 Kč
 
579 Kč
 
1 149 Kč

Řazení produktů

76 položek celkem

Výpis produktů

Japonský nůž Santoku 174 mm Sekiryu Japan 1
499 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku Sekiryu Japan z kvalitní nerezové oceli 420 J2 HRC 53+/-. Všestranný nůž pro práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Ergonomicky tvarovaná...

Kód: PO-2500100
Nůž šéfkuchaře ko Santoku 124 mm, Dellinger German Black Samurai 1
Novinka
649 Kč

Nůž šéfkuchaře ko-Santoku ze série Dellinger German Black Samurai s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood s ozdobným nýtem a znakem samuraje....

Kód: K-H272BROWN
Nůž šéfkuchaře Santoku 178 mm, Dellinger German Black Samurai 1
Novinka
949 Kč

Nůž šéfkuchaře Santoku ze série Dellinger German Black Samurai s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood s ozdobným nýtem a znakem samuraje....

Kód: K-H267BROWN
Japonský nůž Santoku 165mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 399 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-952
Sada kuchárskych nožov Dellinger Okami – 3 vrstvová oceľ AUS10
Novinka
5 297 Kč

Sada kuchařských nožů v dárkové krabičce ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Tato sada...

Kód: 57SADA-SKO
Kuchařský nůž Santoku 180 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 1
Novinka
1 999 Kč

Kuchařský všestranný nůž Santoku ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je ideální pro...

Kód: K-HAUS7
nůž Santoku 7,5 185 mm Dellinger Carbon Fiber Octagon 6
Novinka
2 699 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu a zakončením z...

Kód: XZ-PM80-RS-CF
akcni sada stojan cocobolo white damascus
11 498 Kč

Akční set stylových a kvalitních nástrojů pro každodenní i profesionální krájení. Tento zvýhodněný set obsahuje šest precizně vyvážených nožů SOK Cocobolo White Damascus s...

Kód: 55SADA
sada nožů Pirge LIFE včetně ocílky s brašnou 1
Novinka
2 599 Kč

Sada kuchyňských nožů PIRGE Life z německé oceli 1.4116 včetně ocílky a tašky. Nože na maso, zeleninu, pečivo i vykosťování, doplněné ocílkou, v minimalistické pouzdře pro...

Kód: PIR-10000-SKO
13 damsky kuchynsky nuz santoku 150 mm dellinger essence damicka
Novinka
1 299 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Santoku ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Nůž je ideální pod krájení zeleniny,...

Kód: K-H308
Nůž šéfkuchaře Santoku 178 mm, Dellinger German Black Samurai
949 Kč

Nůž šéfkuchaře Santoku ze série Dellinger German Black Samurai s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood s ozdobným nýtem a znakem samuraje....

Kód: K-H267
nůž Santoku 185 mm Dellinger Rose Wood Damascus 1
Novinka
2 769 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Santoku Cullens ze série Dellinger Rose Wood Damascus z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10,...

Kód: XZ-X01-RS-RW
Nůž šéfkuchaře Santoku 180mm Dellinger Manmosu - Professional Damascus
3 999 Kč

Kuchyňský nůž Santoku ze série Manmosu Exclusive je precizně zpracovaný japonský nůž vyrobený z damascénské oceli AUS-10. Tato ocel poskytuje vynikající ostrost, odolnost a...

Kód: K-H109
nůž Santoku 180 mm, M390 Cocobolo Edition K H282 2
Novinka
3 799 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Santoku ze série Dellinger M390 Cocobolo s čepelí ze švédské práškové oceli M390 a rukojetí z exotického dřeva Cocobolo. Tradiční nůž pro krájení,...

Kód: K-H282
nuz kuchynsky santoku 185 mm sok cocobolo white damascus
2 249 Kč

Nůž šéfkuchaře Santoku 185 mm ze série SOK Cocobolo White Damascus. Tradiční nůž pro  krájení, plátkování a čištění masa, ovoce, zeleniny a bylinek....

Kód: DSK-BJSA7
zaviraci nuz santoku olive guillotine aus 10 sanmai
3 299 Kč

Zavírací nůž Santoku Dellinger Olive Guillotine s jádrem z oceli AUS-10 vloženým mezi 6 vrstev 2 nerezových damaškových ocelí (Sanmai) a střenkami z olivového dřeva. Masivní...

Kód: K-H251
nuz santoku 130 mm dellinger samurai
1 599 Kč

Nůž ko-Santoku ze série Dellinger Samurai z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou tvrdostí a výbornou...

Kód: K-HP5
Kuchařský nůž Santoku 185 mm Dellinger Sandvik Green Northern Sun
2 499 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série Dellinger Sandvik Northern Sun ze švédské oceli 14C28N se zelenou rukojetí z rýže a barevné pryskyřice. Ideální pro krájení, plátkování a čištění...

Kód: K-H171
Nůž Santoku 175 mm SOK Olive Sunshine Damascus 2
1 799 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série SOK Olive Sunshine Damascus z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou tvrdostí a výbornou...

Kód: K-HOK7S
nuz santoku cullens 170 mm dellinger samurai
2 499 Kč

Nůž Santoku Kullens (Granton edge) ze série Dellinger Samurai z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou...

Kód: K-HP7C
Nůž Santoku 170 mm Kanetsugu SHIUN VG-2 3 layers, japanese OAK
3 732 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku 170 mm ze série SHIUN VG-2, ideální pro krájení, plátkování a čištění masa, ovoce, zeleniny a bylinek. Jádro z oceli VG-2,...

Kód: 6301
Nůž Kiritsuke/Santoku/Bunka 180 mm Kanetsugu Zuiun SPG2
7 499 Kč

Japonský kuchařský nůž Kanetsugu Kiritsuke/Santoku s jádrem z práškové oceli SPG2, 62 vrstev damaškové oceli a se 7-hrannou japonskou rukojetí. Délka čepele 180 mm.

Kód: 9303
nůž Santoku zavírací KARASU 3
2 999 Kč

Zavírací nůž Santoku Dellinger KARASU s ostrým řezným jádrem z japonské prémiové oceli VG10, vloženým mezi 66 vrstev nerezových damaškových ocelí. Rukojeť je vyrobena z...

Kód: H128
Nůž Kamagata/Santoku 170 mm - KIYA Suminagashi Damascus 11 layers
4 799 Kč

Japonský kuchařský nůž Kamagata/Santoku ze série KIYA Suminagashi Black 11-layers s ostrým jádrem z japonské oceli Takefu V special grade a oktagonovou rukojetí ze santalového...

Kód: 3-130

Ovládací prvky výpisu

76 položek celkem

FAQ - Často kladené otázky o kuchyňských nožích podle typu

Jak vybrat správnou délku čepele?

Délka čepele by měla odpovídat vaší ruce a stylu práce. Kratší nože (do 18 cm) nabízí lepší kontrolu, delší nože (20–25 cm) jsou vhodné pro větší suroviny a rychlé krájení.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a Santoku?

Kuchařský nůž má delší, zakřivenou čepel pro kolébavý řez, zatímco Santoku má kratší a plošší tvar vhodný pro rovné krájení a sekání. Santoku je přesnější při práci se zeleninou.

Proč má nůž na pečivo zoubkovanou čepel?

Zoubkované ostří lépe proniká tvrdou kůrkou a umožňuje čistý řez bez mačkání střídky. Díky tomu je ideální pro čerstvé pečivo, dorty i bagety.

Jak se správně starat o kuchyňské nože?

Nože nikdy nemyjte v myčce. Po použití je omyjte vlažnou vodou, osušte a uložte do stojanu nebo pouzdra. Pro broušení používejte kvalitní vodní nebo diamantové kameny.