Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

nože SANTOKU / BUNKA

Nože Santoku a Bunka patří mezi nejoblíbenější japonské univerzální kuchyňské nože, které zvládnou většinu běžných úkolů při vaření. Santoku se vyznačuje rovnější čepelí, která je ideální pro rychlé a přesné krájení zeleniny, bylinek i masa. Díky své univerzálnosti se často stává prvním japonským nožem v domácí i profesionální kuchyni.

#showmore#

Bunka nože mají charakteristickou špičku ve tvaru „K‑tip“, která kombinuje univerzální použití s možností jemné práce a precizního porcování. Tento typ nože ocení každý, kdo hledá nástroj vhodný jak pro krájení, sekání, tak detailní kuchařskou práci.

Oba typy nožů spojují dokonalé vyvážení, extrémní ostrost a tradiční japonské zpracování, díky čemuž jsou spolehlivými pomocníky pro každodenní i profesionální vaření. S noži Santoku a Bunka si užijete maximální kontrolu nad řezem, komfort při práci a dlouhou životnost nástroje, který vás nikdy nezklame.

Nejprodávanější

Japonský nůž Santoku 174 mm Sekiryu Japan
✅ Skladem (>5 ks)
Kód: PO-2500100
 
499 Kč
 
949 Kč
 
1 399 Kč

Řazení produktů

10 položek celkem

Výpis produktů

sada nožů Pirge LIFE včetně ocílky s brašnou 1
Novinka
2 599 Kč

Sada kuchyňských nožů PIRGE Life z německé oceli 1.4116 včetně ocílky a tašky. Nože na maso, zeleninu, pečivo i vykosťování, doplněné ocílkou, v minimalistické pouzdře pro...

Kód: PIR-10000-SKO
13 damsky kuchynsky nuz santoku 150 mm dellinger essence damicka
Novinka
1 299 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Santoku ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Nůž je ideální pod krájení zeleniny,...

Kód: K-H308
nuz santoku 130 mm dellinger samurai
1 599 Kč

Nůž ko-Santoku ze série Dellinger Samurai z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou tvrdostí a výbornou...

Kód: K-HP5
nůž Santoku 165 mm PIRGE Life Sebze 1
Novinka
663 Kč

Kuchařský nůž Santoku ze série PIRGE Life s čepelí z německé oceli 1.4116. Tvrdost jádra 54 HRC. Nůž Santoku je skvělou alternativou k západním šéfkuchařským nožům a...

Kód: PIR-10016
nůž ko Santoku 5,5 140 mm Dellinger Carbon Fiber 6
Novinka
1 999 Kč

Malý kuchařský nůž ko-Santoku ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť z karbonu a zakončením...

Kód: XZ-PM80-5.5RS-CF
nůž Santoku 167mm Suncraft Senzo Retro GS 03 1
Novinka
3 890 Kč

Nůž šéfkuchaře Santoku ze série Suncraft Senzo Retro® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z oceli Gin-san (Silver 3). Tvrdost jádra 60 HRC. Osmihranná rukojeť z přírodního wengé...

Kód: GS-03
nůž Small Santoku 143mm Suncraft Senzo Retro GS 02 1
Novinka
3 018 Kč

Nůž šéfkuchaře ko-Santoku ze série Suncraft Senzo Retro® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z oceli Gin-san (Silver 3). Tvrdost jádra 60 HRC. Osmihranná rukojeť z přírodního wengé...

Kód: GS-02
nůž Bunka 165mm Suncraft Senzo Finest ZB 05
Novinka
8 191 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Bunka ze série Suncraft Senzo Finest SPG STRIX® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z práškové oceli SPG STRIX®. Tvrdost jádra 65 HRC. Osmihranná...

Kód: ZB-05
Kuchyňský nůž Santoku 170 mm Suncraft Senzo Finest SPG STRIX®
Novinka
8 191 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře/ky Santoku ze série Suncraft Senzo Finest SPG STRIX® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z práškové oceli SPG STRIX®. Tvrdost jádra 65 HRC. Osmihranná...

Kód: ZB-03
3 9 japonský nůž KIYA Kamagata medium Western Style, Bohler N680 145 mm 1
3 509 Kč

Japonský kuchařský nůž Kamagata/ko-Santoku ze série Western Style Bohler Stainless Steel N680. Nůž je ideální pro krájení, plátkování a čištění masa, ovoce, zeleniny a bylinek....

Kód: 3-9

Ovládací prvky výpisu

10 položek celkem

Nože Santoku a Bunka patří mezi nejoblíbenější japonské univerzální nože, ideální pro každodenní práci v kuchyni. Santoku se hodí pro rychlé a přesné krájení zeleniny, bylinek i masa, zatímco Bunka s charakteristickou špičkou „K‑tip“ kombinuje univerzálnost s možností jemné a precizní práce, například při porcování.

Oba typy nožů jsou dokonale vyvážené, extrémně ostré a pohodlné při používání. Pokud hledáte další specializované japonské nože, doporučujeme například Gyuto pro univerzální krájení, Nakiri na zeleninu, Yanagiba a Sakimaru na sushi a sashimi nebo Deba na filetování ryb a zpracování masa. Skvělým pomocníkem jsou také kuchyňské mandolíny, se kterými snadno a rychle nakrájíte zeleninu na tenké, rovnoměrné plátky. Magnetické stojánky vám pak umožní bezpečně a elegantně skladovat všechny nože na dosah ruky. Díky správné kombinaci kvalitních nožů, praktického příslušenství a chytrého uložení získáte perfektní zázemí pro domácí i profesionální vaření.