Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

podle typu

V naší nabídce najdete široký výběr kuchyňských nožů podle typu. Ať už hledáte univerzální kuchařský nůž pro každodenní krájení, sekáček na maso, filetovací nůž na ryby nebo speciální nůž na pečivo, máme pro vás ideální řešení. Kvalitní nůž vám usnadní práci, zvýší přesnost a promění vaření v zážitek.

Prozkoumejte přehled jednotlivých typů nožů a objevte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

#showmore#

1. Kuchařský nůž (Chef’s Knife)

Popis: Univerzální základ každé kuchyně. Široká čepel (15–25 cm) umožňuje plynulé krájení masa, zeleniny i bylinek. Nabízí stabilitu, jistý úchop a efektivní kolébavý pohyb při krájení.

2. Nůž na pečivo (Bread Knife)

Popis: Dlouhá zoubkovaná čepel, která snadno prořízne i čerstvé pečivo bez deformace střídky. Ideální na chleba, bagety i koláče.

3. Santoku nůž

Popis: Japonský univerzální nůž se širší a kratší čepelí než klasický kuchařský nůž. Perfektní pro krájení, sekání a drcení. Vyniká přesností a vyvážením.

4. Nůž na zeleninu (Paring Knife)

Popis: Malý, lehký nůž s čepelí o délce 7–10 cm. Ideální pro detailní práce, jako je loupání ovoce a zeleniny nebo dekorativní krájení.

5. Sekáček (Cleaver)

Popis: Masivní nůž s širokou čepelí, vhodný pro sekání masa, porcování nebo zpracování kostí. Umožňuje silové řezy bez námahy.

6. Filetovací nůž (Fillet Knife)

Popis: Úzká, pružná čepel pro přesné oddělování masa od kostí a kůže. Skvělý na ryby i jemné maso, umožňuje čisté a plynulé řezy.

7. Nůž na sýr (Cheese Knife)

Popis: Čepel s otvory zabraňuje lepení měkkých sýrů. Tvar a ostří jsou přizpůsobeny různým druhům sýrů pro dokonalé servírování.

8. Vykosťovací nůž (Boning Knife)

Popis: Tenká, ostrá čepel pro precizní oddělování masa od kostí. Oblíbený nástroj profesionálů i domácích kuchařů, kteří pracují s masem.

Nejprodávanější

 
859 Kč
 
579 Kč
 
499 Kč

Řazení produktů

71 položek celkem

Výpis produktů

Sada 3 nožů + vidlička v dřevěné dárkové krabici, Dellinger Walnut
Novinka
2 699 Kč

Nůž šéfkuchaře Chef 210 mm,  nůž univerzální 135 mm,  nůž Paring 110 mm + vidlička - krájení, plátkování, čištění, kolébkové...

Kód: XZ-001
Nůž plátkovací Slice 210 mm Dellinger Longevity Damascus Edition
Novinka
1 799 Kč

Plátkovací nůž Slice ze série Dellinger Longevity Damascus Edition s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10 a rukojetí z přírodního dřeva platanu Figured Sycamore. Nůž je...

Kód: XZ-B27RW85CA-FS
Japonský nůž Gyuto/Chef 210mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 699 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto/Chef ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná...

Kód: KNTN-KC-957
15 nuz sefkuchare gyuto 210 mm dellinger essence velky sef
Novinka
1 499 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Nůž je ideální pro krájení,...

Kód: K-H310
19280 profile
3 299 Kč

Kuchařský nůž Gyuto/Chef Dellinger TOIVO Professional Damascus s jádrem z oceli VG-10, vloženým mezi 66 vrstev damaškové oceli, a západní ergonomickou rukojetí z materiálu...

Kód: K-H64
Sada kuchárskych nožov Dellinger Okami – 3 vrstvová oceľ AUS10
Novinka
5 297 Kč

Sada kuchařských nožů v dárkové krabičce ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Tato sada...

Kód: 57SADA-SKO
Kuchařský nůž Chef 200 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 1
2 199 Kč

Univerzální kuchařský nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je vhodný na...

Kód: K-HAUS8
nuz kuchynsky chefgyuto 210 mm sok cocobolo white damascus
2 299 Kč

Nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto 210 mm ze série SOK Cocobolo White Damascus je skvělý pro  krájení, plátkování, čištění, kolébkové krájení masa, ovoce,...

Kód: DCK-BJCH8
9432 kucharsky nuz red chef kiritsuke 205 mm dellinger resin future
3 199 Kč

Kuchařský nůž Red Chef Kiritsuke ze série Dellinger Resin Future z japonské damaškové oceli VG10 a s rukojetí z barevné pryskyřice s ozdobným nýtem. Nůž je určen pro krájení,...

Kód: K-H165
Damaškový kuchařský nůž SOK Black Widow 205 mm
2 499 Kč

Prémiový nůž šéfkuchaře z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou tvrdostí a výbornou odolností. Jádro je vloženo mezi 66...

Kód: K-H200
10 nuz na pecivo bread 250 mm dellinger essence chlebak
Novinka
1 199 Kč

Nůž na chléb a pečivo Chlebák ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Nůž je určený pro krájení pečiva bez drobení...

Kód: K-H305
Kuchařský nůž Chef 205 mm SOK Olive Sunshine Damascus 1
1 999 Kč

Kuchyňský nůž Chef ze série SOK Olive Sunshine Damascus z damaškové oceli s jádrem 10Cr15CoMoV - ekvivalent japonské VG-10, s vysokou tvrdostí a výbornou...

Kód: K-HOK9CH
Nůž Gyuto Chef 205 mm Dellinger Brilliance 1
Novinka + Dárek zdarma
3 199 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto ze série Brilliance s damaškovou čepelí a jádrem z oceli AUS-10 a povrchovou úpravou Black-Coating. S výměnnou hliníkovou rukojetí v...

Kód: DCK-QRPB
09 pracovni nuz na maso 240 mm dellinger essence dranzirak
Novinka
1 569 Kč

Pracovní nůž na maso Dranžírák ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. Nůž určený pro precizní porcování masa....

Kód: K-H304
Nůž šéfkuchaře Chef 230mm Dellinger Manmosu - Professional Damascus
4 499 Kč

Kuchyňský nůž Chef/Gyuto ze série Manmosu Exclusive je precizně zpracovaný nůž šéfkuchaře z japonské damascénské oceli AUS-10. Tento materiál zajišťuje mimořádnou ostrost,...

Kód: K-H108
12 nuz flexi filetovaci 205 mm dellinger essence vohejbak
Novinka
1 299 Kč

Nůž filetovací flexi Vohejbák ze série Dellinger Essence s čepelí z německé oceli 1.4116 a rukojetí ze syntetického dřeva Pakkawood. S tímhle flexi nožem se kůže zbavíte rychle...

Kód: K-H307
Nůž na pečivo Bread 210 mm Dellinger Longevity Damascus Edition
Novinka
1 699 Kč

Nůž na chléb apečivo Bread ze série Dellinger Longevity Damascus Edition s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10 a rukojetí z přírodního dřeva platanu Figured Sycamore....

Kód: XZ-B27RW8B-FS
Japonský nůž Gyuto/Chef 240mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 649 Kč

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef ze série Kanetsune KC-950 Tsuchime z japonské nerezové oceli DSR-1K6 s vysokým obsahem uhlíku od společnosti Daido Steel Co., Ltd. Oválná...

Kód: KNTN-KC-958
sada brilliance magneticky stojan dellinger akcni set luxusní baleni eshop
Novinka + Dárek zdarma
7 689 Kč

Sada 3 nožů + magnetický stojánek ze série Brilliance s damaškovou čepelí a jádrem z oceli AUS-10 a povrchovou úpravou Black-Coating. S výměnnou hliníkovou rukojetí v moderním...

Kód: 60SADA
nůž Chef Sakimaru 215 mm Dellinger G10 Carbon Fiber Octagon 7
Novinka
2 899 Kč

Tradiční japonský nůž šéfkuchaře Chef/Sakimaru ze série Dellinger Carbon Fiber Octagon s damaškovou čepelí a jádrem z oceli VG-10. Tvrdost jádra 61 HRC. Osmihranná rukojeť...

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Ostrý nůž na chléb a pečivo Bread Knife 230 mm
499 Kč

Japonský nůž na chléb a pečivo od společnosti Suncraft kombinuje velké zoubky pro tvrdé pečivo a jemné zoubky pro měkké pečivo. Čepel z nerezové oceli, ergonomická rukojeť ze...

Kód: BB-2016
9429 kucharsky nuz blue chef kiritsuke 205 mm dellinger resin future
3 199 Kč

Kuchařský nůž Blue Chef Kiritsuke ze série Dellinger Resin Future je damaškový nůž s jádrem z oceli 10Cr15CoMoV, ekvivalentem japonské VG-10. Vyniká vysokou tvrdostí, ostrostí...

Kód: K-H164
nůž Chef/Gyuto 210mm, Sakai Takayuki 33 layers VG-10
4 999 Kč

Chef 210 mm, nůž šéfkuchaře Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele...

Kód: 07395
Nůž Kiritsuke/Santoku/Bunka 180 mm Kanetsugu Zuiun SPG2
7 499 Kč

Japonský kuchařský nůž Kanetsugu Kiritsuke/Santoku s jádrem z práškové oceli SPG2, 62 vrstev damaškové oceli a se 7-hrannou japonskou rukojetí. Délka čepele 180 mm.

Kód: 9303

Ovládací prvky výpisu

71 položek celkem

FAQ - Často kladené otázky o kuchyňských nožích podle typu

Jak vybrat správnou délku čepele?

Délka čepele by měla odpovídat vaší ruce a stylu práce. Kratší nože (do 18 cm) nabízí lepší kontrolu, delší nože (20–25 cm) jsou vhodné pro větší suroviny a rychlé krájení.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a Santoku?

Kuchařský nůž má delší, zakřivenou čepel pro kolébavý řez, zatímco Santoku má kratší a plošší tvar vhodný pro rovné krájení a sekání. Santoku je přesnější při práci se zeleninou.

Proč má nůž na pečivo zoubkovanou čepel?

Zoubkované ostří lépe proniká tvrdou kůrkou a umožňuje čistý řez bez mačkání střídky. Díky tomu je ideální pro čerstvé pečivo, dorty i bagety.

Jak se správně starat o kuchyňské nože?

Nože nikdy nemyjte v myčce. Po použití je omyjte vlažnou vodou, osušte a uložte do stojanu nebo pouzdra. Pro broušení používejte kvalitní vodní nebo diamantové kameny.