Informace o prosincové a adventní otevírací době prodejen zVostra najdete v záložce Prodejny.

podle typu

V naší nabídce najdete široký výběr kuchyňských nožů podle typu. Ať už hledáte univerzální kuchařský nůž pro každodenní krájení, sekáček na maso, filetovací nůž na ryby nebo speciální nůž na pečivo, máme pro vás ideální řešení. Kvalitní nůž vám usnadní práci, zvýší přesnost a promění vaření v zážitek.

Prozkoumejte přehled jednotlivých typů nožů a objevte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

#showmore#

1. Kuchařský nůž (Chef’s Knife)

Popis: Univerzální základ každé kuchyně. Široká čepel (15–25 cm) umožňuje plynulé krájení masa, zeleniny i bylinek. Nabízí stabilitu, jistý úchop a efektivní kolébavý pohyb při krájení.

2. Nůž na pečivo (Bread Knife)

Popis: Dlouhá zoubkovaná čepel, která snadno prořízne i čerstvé pečivo bez deformace střídky. Ideální na chleba, bagety i koláče.

3. Santoku nůž

Popis: Japonský univerzální nůž se širší a kratší čepelí než klasický kuchařský nůž. Perfektní pro krájení, sekání a drcení. Vyniká přesností a vyvážením.

4. Nůž na zeleninu (Paring Knife)

Popis: Malý, lehký nůž s čepelí o délce 7–10 cm. Ideální pro detailní práce, jako je loupání ovoce a zeleniny nebo dekorativní krájení.

5. Sekáček (Cleaver)

Popis: Masivní nůž s širokou čepelí, vhodný pro sekání masa, porcování nebo zpracování kostí. Umožňuje silové řezy bez námahy.

6. Filetovací nůž (Fillet Knife)

Popis: Úzká, pružná čepel pro přesné oddělování masa od kostí a kůže. Skvělý na ryby i jemné maso, umožňuje čisté a plynulé řezy.

7. Nůž na sýr (Cheese Knife)

Popis: Čepel s otvory zabraňuje lepení měkkých sýrů. Tvar a ostří jsou přizpůsobeny různým druhům sýrů pro dokonalé servírování.

8. Vykosťovací nůž (Boning Knife)

Popis: Tenká, ostrá čepel pro precizní oddělování masa od kostí. Oblíbený nástroj profesionálů i domácích kuchařů, kteří pracují s masem.

Nejprodávanější

 
859 Kč
 
579 Kč
 
499 Kč

Řazení produktů

67 položek celkem

Výpis produktů

Kuchařský nůž Utility 150 mm Dellinger Okami 3-Layer AUS10
Novinka
1 199 Kč

Univerzální nůž šéfkuchaře Utility ze série Dellinger Dellinger Okami 3 layer AUS10, čepel s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem a...

Kód: K-HAUS5U
Sada kuchárskych nožov Dellinger Okami – 3 vrstvová oceľ AUS10
Novinka
5 297 Kč

Sada kuchařských nožů v dárkové krabičce ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Tato sada...

Kód: 57SADA-SKO
Kuchařský nůž Santoku 180 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 1
Novinka
1 999 Kč

Kuchařský všestranný nůž Santoku ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je ideální pro...

Kód: K-HAUS7
Kuchařský nůž Chef 200 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 1
2 199 Kč

Univerzální kuchařský nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je vhodný na...

Kód: K-HAUS8
Nůž Santoku 170 mm Kanetsugu SHIUN VG-2 3 layers, japanese OAK
+ Dárek zdarma
3 732 Kč –19 %
2 999 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku 170 mm ze série SHIUN VG-2, ideální pro krájení, plátkování a čištění masa, ovoce, zeleniny a bylinek. Jádro z oceli VG-2,...

Kód: 6301
Kuchařský okrajovací nůž 4" 90mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
999 Kč

Okrajovací nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je vhodný pro běžné krájení,...

Kód: K-HAUS4
Kuchařský nůž Kiritsuke Chef 205 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
2 199 Kč

Kuchyňský nůž Chef/Kiritsuke ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Jde o univerzální...

Kód: K-HAUS8K
Japonský nůž Paring 100 mm Suncraft Elegancia SG2
3 341 Kč

Japonský okrajovací kuchařský nůž Kiritsuke/Petty ze série Suncraft Elegancia s jádrem z práškové oceli SG2. Západní rukojeť je vyrobena ze dřeva Pakkawood v barvě ořechu,...

Kód: KSK-04
Nůž Gyuto/Chef 180 mm - Suncraft - SENZO CLAD
3 125 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto/Chef ze série Suncraft SENZO CLAD z 3 plátové oceli AUS-10 s rukojetí z materiálu Pakka-wood. Ideální pro krájení a čištění masa, ovoce a zeleniny....

Kód: AS-02
Kuchařský plátkovací nůž 225 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
1 999 Kč

Kuchařský plátkovací nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž je ideální pro krájení...

Kód: K-HAUS9
Kuchařský nůž na zeleninu Nakiri 170 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
1 999 Kč

Kuchyňský nůž na zeleninu Nakiri ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Nůž na zeleninu,...

Kód: K-HAUS7NA
Japonský kuchařský nůž Gyuto 200mm Kanetsune YH-3000 Series
3 899 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto ze série Kanetsune YH-3000 Series s velmi tvrdým jádrem z oceli Blue Steel HRC 61-62, které je z každé strany kryto nerezovou ocelí SUS410, s...

Kód: KNTN-KC-922
Japonský nůž Santoku 165mm Kanetsune Tsuchime VG-1 series Tsuchime Mirror polish
2 799 Kč

Japonský nůž šéfkuchaře Santoku ze série Kanetsune Tsuchime VG-1 series s jádrem z VG-1 Stainless steel HRC 59-60, vloženým mezi nerezovou ocel SUS410, povrchová úprava Tsuchime...

Kód: KNTN-KC-943
Nůž Utility 120 mm Kanetsugu Miyabi Isshin
949 Kč

Univerzální nůž Utility 120 mm ze série Miyabi Isshin, se kterým nakrájíte ovoce a zeleninu bez rozmačkání a deformace. Zvládne také vykosťování, špikování, kuchání ryb a...

Kód: 2001
Japonský nůž Kiritsuke/Petty 150 mm Suncraft Elegancia SG2
3 988 Kč

Japonský kuchařský nůž Kiritsuke/Petty ze série Suncraft Elegancia s jádrem z práškové oceli SG2. Západní rukojeť je vyrobena ze dřeva Pakkawood v barvě ořechu, mosazný bolster....

Kód: KSK-02
Nůž Santoku 165 mm - Suncraft - SENZO CLAD
3 125 Kč

Japonský kuchyňský nůž Santoku ze série Suncraft SENZO CLAD z 3 plátové oceli AUS-10 s rukojetí z materiálu Pakka-wood. Délka ostří 165 mm.

Kód: AS-01
nůž Utility 120mm Suncraft Senzo Retro GS 01 1
Novinka
2 802 Kč

Nůž loupací Utility ze série Suncraft Senzo Retro® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z oceli Gin-san (Silver 3). Tvrdost jádra 60 HRC. Osmihranná rukojeť z přírodního wengé...

Kód: GS-01
nůž Paring 100mm Suncraft Senzo Finest ZB 01
Novinka
5 173 Kč

Nůž loupací Paring ze série Suncraft Senzo Finest SPG STRIX® s 3 vrstvou čepelí a jádrem z práškové oceli SPG STRIX®. Tvrdost jádra 65 HRC. Osmihranná rukojeť z Pakkawood a...

Kód: ZB-01
Kuchařský vykosťovací nůž 145 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10
1 499 Kč

Vykosťovací nůž ze série Dellinger Okami 3 layers AUS10 s jádrem z japonské oceli AUS-10 a kulatou rukojetí z materiálu G10 s ozdobným nýtem. Tento nůž je vhodný pro...

Kód: K-HAUS65
Nůž Paring 90 mm - Suncraft SENZO PROFESSIONAL SG2 Powder Steel
3 664 Kč

Japonský kuchařský nůž Paring ze série Suncraft SENZO Professional SG2 s jádrem z vysoce kvalitní oceli SG2, (3-layers) a s rukojetí z Pakka-wood s mozaikovým pinem. Nůž je...

Kód: MP-01
Japonský nůž Chef/Gyuto 210 mm Suncraft SENZO PROFESSIONAL SG2 Powder Steel
6 251 Kč

Nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto ze série Suncraft SENZO Professional SG2 s jádrem z vysoce kvalitní oceli SG2 3-layers, s rukojetí z Pakka-wood s mozaikovým pinem. Nůž je ideální pro...

Kód: MP-04
Japonský kuchařský nůž Santoku 180mm Kanetsune YH-3000 Series
3 799 Kč

Japonský kuchařský nůž Santoku ze série Kanetsune YH-3000 Series s velmi tvrdým jádrem z oceli Blue Steel HRC 61-62, které je z každé strany kryto nerezovou ocelí SUS410, s...

Kód: KNTN-KC-921
Japonský nůž Petty 135 mm Kanetsune YH-3000 Series
2 599 Kč

Japonský univerzální nůž Petty ze série Kanetsune YH-3000 Series s velmi tvrdým jádrem z oceli Blue Steel HRC 61-62, které je z každé strany kryto nerezovou ocelí SUS410, s...

Kód: KNTN-KC-924
Japonský nůž Usubagata 165mm Kanetsune Tsuchime VG-1 series Mirror polish
2 899 Kč

Japonský kuchařský nůž Nakiri/Usubagata ze série Kanetsune Tsuchime VG-1 series s jádrem z VG-1 Stainless steel HRC 59-60, vloženým mezi nerezovou ocel SUS410, povrchová úprava...

Kód: KNTN-KC-946

Ovládací prvky výpisu

67 položek celkem

FAQ - Často kladené otázky o kuchyňských nožích podle typu

Jak vybrat správnou délku čepele?

Délka čepele by měla odpovídat vaší ruce a stylu práce. Kratší nože (do 18 cm) nabízí lepší kontrolu, delší nože (20–25 cm) jsou vhodné pro větší suroviny a rychlé krájení.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a Santoku?

Kuchařský nůž má delší, zakřivenou čepel pro kolébavý řez, zatímco Santoku má kratší a plošší tvar vhodný pro rovné krájení a sekání. Santoku je přesnější při práci se zeleninou.

Proč má nůž na pečivo zoubkovanou čepel?

Zoubkované ostří lépe proniká tvrdou kůrkou a umožňuje čistý řez bez mačkání střídky. Díky tomu je ideální pro čerstvé pečivo, dorty i bagety.

Jak se správně starat o kuchyňské nože?

Nože nikdy nemyjte v myčce. Po použití je omyjte vlažnou vodou, osušte a uložte do stojanu nebo pouzdra. Pro broušení používejte kvalitní vodní nebo diamantové kameny.